+31 (0)416-34 34 31  |  info@vankriekenkoffie.nl   |   Abonnement

Die goede koffie van het werk ook thuis

Mijn dag begint met het heel even opsluiten van mijn kinderen in de badkamer. Kwartiertje maar. Hooguit. Ook de hond dirigeer ik naar de garage. Want ik wil even dat echte kantoorgevoel beleven. Het is dan wel Zoom, maar mét dat allereerste, echte koffiemoment. De koffie die we ook op het werk hebben: Van Krieken Medium Roast bonen. Heerlijk!

Alleen al het ronken van het apparaat brengt me in hogere sferen. Ik kies mijn mooiste kopje uit de buffetkast en inhaleer die specifieke, robuuste geur.

Dan, terwijl ik in de Zoom meeting nog even niet zichtbaar ben, nog even niet hoorbaar, slurp ik mijn eerste teug…

 

Het is nu niet meer weg te denken, het thuiswerken. Veel mensen zijn amper meer op kantoor te vinden en de gewoontes van kantoor zijn meegenomen naar de keukentafel. Zo ook koffie, waar men voorheen thuis één bakkie koffie dronk in de ochtend, wordt er nu gedurende dag koffiegezet. Helaas geen gezellig praatje meer met collega’s bij de automaat.

Die lekkere koffie die je normaal op kantoor hebt, die wil je thuis natuurlijk ook. Wat hebben ze op het werk eigenlijk voor koffie? Je gaat erover nadenken. Ik hoor je al denken ‘Zo’n bonenmachine zou hier thuis ook wel wat zijn’. Maar waar moet ik beginnen? Er zijn zoveel verschillende modellen. En als ik mag kiezen, cappuccino zou ook wel heel lekker zijn. 

Op veel plekken is het niet mogelijk om thuis te werken, bij bijvoorbeeld productiebedrijven. Ook hier zie je allerlei veranderingen plaatsvinden, waaronder bij de koffiecorner. Bordjes met ‘haal alleen koffie’ of ‘houdt afstand bij de automaat’ zijn tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. In openbare ruimtes zie je zelfs vaak dat de koffiemachines uit staan. Denk maar aan het gemeentehuis of zelfs de gratis koffie in de supermarkt.

En als het dan toch kan, dan wel even dat bakkie koffie met die collega die je al zo lang niet live gezien hebt. Even bijkletsen op veilige afstand. Een beetje sociaal contact is altijd fijn in deze bijzondere tijd.  

Laten we volhouden!

koffie thuis