+31 (0)416-34 34 31  |  info@vankriekenkoffie.nl   |   Abonnement

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Voor ons hangen maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid nauw samen. Als bedrijf dragen we verantwoordelijkheid voor de maatschappij, dus voor de mens, onze leefomgeving en het klimaat.

Door in activiteiten en processen rekening te houden met klimaatneutraliteit, circulariteit, inclusiviteit en/of eerlijke ketens ondernemen wij toekomstbestendig.

Fairtrade_Certification_Mark.svg
Utz_certified_logo.svg
rainforestalliance

Met de duurzame (Fairtrade, UTZ Certified, Rainforest Alliance) koffie die we verkopen dragen we bij aan de duurzaamheidsdoelen van onze klanten.

Ambitie

We werken toe naar CO2-neutraal ondernemen en sluiten met ons duurzaamheidsbeleid aan bij onderstaande drie Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkeldoelen) van de Verenigde Naties:

Koffieservice

MVO

De MVO-verantwoordelijke binnen Van Krieken Koffie zorgt ervoor dat we ons houden aan ons interne MVO-beleid. Hiermee verankeren we duurzaamheid in onze producten en diensten. Daarbij horen ook simpele handelingen zoals lichten uitschakelen in ruimten waar niemand is, computers afsluiten, de verwarming laag zetten bij vertrek en deuren van koeling en magazijn altijd sluiten. 

Betrokken bij mens en maatschappij

Jonge mensen een kans geven en hen opleiden vinden we belangrijk, daarom zijn we Erkend leerbedrijf. Daarnaast is ook het zorgen voor werkgelegenheid voor mensen uit kwetsbare groepen (65-plussers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een WIA-uitkering) onderdeel van ons ondernemerschap.

Van Krieken Koffie is trotse sponsor van voetbalclub RKC Waalwijk. Ook met het steunen van (lokale) goede doelen tonen we onze maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast stimuleren we onze medewerkers om vrijwilligerswerk te doen.

Leveranciers en duurzaamheid

Een greep uit de manieren waarop onze leveranciers duurzaam bezig zijn: