+31 (0)416-34 34 31  |  info@vankriekenkoffie.nl   |   Abonnement

Een duurzaamheidskeurmerk, wat zegt dat eigenlijk?

Om maar met de deur in huis te vallen: meer dan je denkt! Vooral als jij tot de ondernemers behoort die waarde hecht aan kwaliteit en duurzaamheid en dat doorvoert in je koffie- en theebeleid op de zaak. En daar kiezen steeds meer ondernemers voor.

Dat kan gaan over het milieu, maar ook over de arbeidsomstandigheden van producenten. De logo’s kennen de meesten wel: in een oogopslag zie je het specifieke beeldmerk. Kijk bijvoorbeeld naar onze Pickwickthee, waar standaard het UTZ-certificaat op prijkt. Sommige organisaties nemen alleen producten af met dat logo. Bijvoorbeeld bij gemeentes of andere bewuste organisaties.

Onze keurmerken zetten we graag eens voor je op een rij:

Fairtrade

Dit keurmerk garandeert eerlijke handel in elke schakel van de keten. Dat begint al bij de boeren die de koffie verbouwen en een eerlijke prijs verdienen voor hun producten. Binnen het Fairtrade keurmerk hebben we vele keuzes. Denk aan onze eigen vriesdroogkoffie als Fairtrade variant of de koffie uit het assortiment van de La Esperanza bonen van Java. 

UTZ

100% Rainforest Alliance

Het topkeurmerk Rainforest Alliance vertelt iets over de arbeidsomstandigheden van arbeiders bij producten uit het regenwoudgebied. Ook zegt het iets over het milieu- en natuurbehoud: bescherming van het regenwoud en zorg voor het welzijn van de arbeiders staan voorop. Je ziet het terug op onze verschillende soorten koffie. Wij hechten veel waarde aan dit keurmerk en voeren het daarom ook op onze eigen medium koffieboon (private label).

fairtrade

UTZ

Een keurmerk dat wordt gezien als het alternatief voor Fairtrade. Het keurmerk staat op producten die afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor de arbeiders. Je vindt het bij ons terug op de producten van Pickwick.

rainforest alliance

Co2-Neutral (klimaatneutraal geproduceerde koffie)

Bij co2-neutraal geproduceerde koffie zijn de fossiele brandstoffen vervangen door groene energie.  Er is dus een klimaatneutraal productieproces toegepast. Dit gebeurt veel bij soja-gerelateerde producten, maar is zeker ook op verschillende soorten koffie van toepassing.

Contact

Benieuwd welke keurmerken goed bij jouw organisatie passen? Neem vrijblijvend contact op voor een helder advies!