+31 (0)416-34 34 31  |  info@vankriekenkoffie.nl   |   Abonnement

Wat is instant koffie? Uitleg & Voordelen

Instant koffie wordt veel gedronken. Grote kans dat jij deze koffie al vaak hebt gedronken. Het is namelijk een veelgebruikte oplossing voor bedrijven en kantoren met veel werknemers, waar de pauzes kort zijn of juist op momenten dat er veel koffie gezet moet worden. Maar wat is instant koffie en welke voordelen geeft het je nu echt? Daar zijn wij bij Van Krieken Koffie ingedoken. We geven je in dit artikel antwoord op beide vragen.

Wat is instant koffie?

Instant koffie staat ook wel bekend als oploskoffie. Het is een vers gezette koffie soort dat eerst gedroogd wordt. Dit geeft een koffie-extract. Door het vervolgens te vriesdrogen ontstaan er koffiekorrels en heb je oploskoffie.

Een andere term die ook weleens gebruikt wordt, is vriesdroog koffie. Mocht je dus één van de drie termen tegenkomen: er zit geen verschil in deze koffie. Ze zijn precies hetzelfde.

Instant koffie uit automaat

Hoe jij een kop instant koffie zet, verschilt per voorkeur. Wil je één kopje koffie zetten of is het bedoeld voor meerdere personen? Het aanbod koffie verschilt dan ook van sachets tot aan grotere zakken vriesdroog koffie.

Voor bedrijven met veel werknemers, korte pauzes en piekmomenten biedt een instant koffieautomaat uitkomst. Slechts één druk op de knop nodig en de machine zet binnen enkele seconden een kop koffie. Bekijk gerust ons aanbod instant koffiemachines.

Voordelen van instant koffie

Instant koffie is vandaag de dag nog steeds heel populair. En dat is niet zo gek. Zeker als je kijkt naar de voordelen:

  • Je hebt snel koffie.
  • Het is ideaal voor bedrijven die veel koffie nodig hebben.
  • Het geeft geen afval of koffieresidu.
  • Je kunt de machine eenvoudig onderhouden en schoonmaken.
  • Er is een groot aanbod koffie beschikbaar, van A-merken tot ons huismerk.
  • Instant koffie kun je lang bewaren.

Meer weten?

Wil jij meer weten over instant koffie en de mogelijkheden voor jouw bedrijf of kantoor? Geen probleem, neem gerust contact met ons op en we helpen je snel verder. De koffie staat al klaar.

Wat is instant koffie?