+31 (0)416-34 34 31  |  info@vankriekenkoffie.nl   |   Abonnement

Deze 3 musthaves heb je nodig om je koffiemachine te onderhouden

Je wil natuurlijk altijd genieten van het lekkerste bakkie koffie. Om daar altijd zeker van te zijn, is het goed onderhouden van je koffiemachine van essentieel belang. Bij Van Krieken Koffie werken we met fullservice koffiebeleving. Bestel je onze koffiebonen bij je koffiemachine? Dan is het onderhoud bij de service inbegrepen. Wanneer je koffiemachine niet meer werkt, staan wij op werkdagen binnen 24 uur bij je op de stoep. Daarnaast staat onze technische helpdesk voor je klaar om je telefonisch op weg te helpen.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het goed om het kleine onderhoud zelf aan te pakken. Zo voorkom je dat je zonder je heerlijke bakkie komt te zitten! Wij zetten de musthaves voor je op een rij.

1. Waterfilter

Het hart van een uitstekende kop koffie begint bij de bron: het water. Aangezien koffie voor het grootste deel uit water bestaat, speelt de kwaliteit ervan een cruciale rol in de smaak en het algemene onderhoud van je machine. Door te investeren in waterzuivering en regelmatig de kwaliteit te controleren, zorg je voor een betere smaakbeleving en een langere levensduur van je machine.

Dit kan je met het volgende doen:

  • Zuiver het water met een waterfilter. Dit komt niet alleen de smaak van de koffie ten goede, maar ook vermindert het kalkaanslag.
  • Voorkom kalkopbouw in de machine, wat essentieel is voor een lange levensduur en optimale prestaties. Dit kan dankzij de ontkalker.
  • Meet de hardheid van het water met een waterkwaliteit tester en schat in hoe vaak ontkalking nodig is.

 

2. Reinigingsproducten

Net zoals bij elk apparaat dat wordt gebruikt voor consumptie, is hygiëne van het grootste belang. Koffieresten en oliën kunnen zich ophopen in de machine, wat de smaak van de koffie negatief beïnvloedt en ook kan leiden tot verstoppingen en defecten. Regelmatige reiniging zorgt voor een consistente, hoogwaardige koffie-ervaring en voorkomt onnodige problemen.

Dit kan je hiervoor gebruiken:

  • Reinigingstabletten of -poeder: Verwijdert koffieresten en oliën, wat essentieel is voor een consistente smaak en voorkomt verstoppingen.
  • Borstel en zachte doek: Voor het verwijderen van koffieresten op moeilijke plekken en voor het schoonhouden van de buitenkant van de machine.

 

3. Een scherp oog

Zelfs de beste machines hebben zo nu en dan wat extra aandacht nodig. Door je koffiemachine regelmatig te controleren en indien nodig professioneel onderhoud te laten uitvoeren, verleng je de levensduur en optimaliseer je de prestaties. Het is een investering in zowel de kwaliteit van je koffie als in de duurzaamheid van je apparaat.

Bij Van Krieken Koffie helpen we je hier graag bij. We kunnen je telefonisch advies geven of we komen bij je langs voor een controle. Wél hebben we nog een paar tips voor je:

  • Lees en bewaar de handleiding van de koffiemachine. Altijd handig als je te maken krijgt met een kleine storing.
  • Blijf niet te lang zitten met een kapot onderdeel. Dit kan ook voor meer schade zorgen. Wij hebben veel reserveonderdelen op voorraad, dus trek op tijd aan de bel.
  • Plan een jaarlijkse check-up in met één van onze koffie-experts.

Onderhoudsbeurt nodig?

Denk je na het lezen van dit artikel dat de koffiemachine op jouw werk ook wel aan een onderhoudsbeurt toe is? Onze helden staan voor je klaar! Bij ons krijg je 24 maanden garantie, gratis koffieservice en (preventief) onderhoud op elke nieuwe koffieautomaat op het werk wanneer je ook alle benodigde ingrediënten bij ons afneemt. Dit geldt voor nieuwe en voor refurbished koffiemachines.

Fatale storingen aan koffieautomaten op het werk, lossen we (op werkdagen) binnen 24 uur op. Met dringende technische vragen of een technisch probleem, kun je gebruik maken van onze telefonische helpdesk via 0416 – 34 34 31. De telefonische helpdesk is op werkdagen bereikbaar van 08.00 – 17.00 uur. Ook zijn we bereikbaar via e-mail: td@vankriekenkoffie.nl.

Tips koffiemachine onderhouden