+31 (0)416-34 34 31  |  info@vankriekenkoffie.nl   |   Abonnement

Duurzame koffie op het werk.

Elke ochtend stromen talloze koffiekopjes vol in kantoren over de hele wereld. Voor velen is dit een dagelijks ritueel om de dag te beginnen en energie op te doen voor de werkzaamheden die komen gaan. Maar sta je er weleens bij stil waar deze koffie vandaan komt en welke impact het heeft op onze planeet en samenleving? Hier zijn enkele redenen waarom bedrijven de overstap zouden moeten maken naar duurzame koffie.

Bescherm het milieu

Duurzame koffie wordt geteeld op een manier die het milieu zo min mogelijk belast. Denk aan het vermijden van schadelijke pesticiden, het behoud van lokale flora en fauna en het tegengaan van ontbossing. Door voor duurzame koffie te kiezen, draagt je bedrijf bij aan de bescherming van deze kostbare ecosystemen.

De effecten van klimaatverandering bedreigen de koffieteelt in veel regio’s. Door te investeren in duurzame koffie, ondersteun je methoden die de veerkracht van koffieplantages vergroten en de toekomstige beschikbaarheid van koffie zekerstellen. Zo kan jij en de volgende generatie ook in de toekomst blijven genieten van een heerlijk bakkie koffie.

Eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden

De koffie-industrie staat bekend om enkele uitdagingen op het gebied van arbeidsrechten. Veel koffieboeren krijgen niet het loon dat ze verdienen en werken onder zware omstandigheden. Door te kiezen voor gecertificeerde, duurzame koffie zorg je ervoor dat boeren een eerlijke prijs krijgen en in betere omstandigheden kunnen werken.

Om die reden hebben wij een nieuw product aan ons assortiment toegevoegd: de Van Krieken Koffie Fairtrade blend. Deze koffie beschikt over het Fairtrade-, Rainforest Alliance- en het Climate Neutral Certified- keurmerk

Duurzame koffie = kwaliteit en smaak

Duurzaam geteelde koffiebonen zijn vaak van hogere kwaliteit. De methoden die worden gebruikt bij duurzame teelt kunnen leiden tot een rijker smaakprofiel. Dit betekent niet alleen dat je iets goeds doet voor de planeet, maar dat je op het werk ook kunt genieten van een betere kop koffie!

Kies voor een duurzaam imago

Consumenten en werknemers hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Door te kiezen voor duurzame koffie laat je zien dat het bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt. Dit kan helpen bij het aantrekken en behouden van klanten en talentvolle medewerkers.

verschillende soorten koffiebonen

Kies duurzame koffie voor op het werk

Duurzame koffie is niet alleen een ethische keuze; het biedt bedrijven ook tastbare voordelen. Of je nu wilt bijdragen aan een betere wereld, je bedrijfsimago wilt versterken, of gewoon een heerlijk kopje koffie wilt serveren, duurzaamheid zou bovenaan de prioriteitenlijst moeten staan. Bij Van Krieken Koffie vind je de lekkerste duurzame koffie.

Een keertje proeven? Wij komen graag bij je langs!