Ach, de Oudhollandse keuken. Waarin de soep zo stevig was dat je lepel er rechtop in bleef staan. Als je hem er al in kreeg. Zover gaan we met deze erwtensoep niet, maar het is wel een eerbetoon aan onze culinaire geschiedenis. Het belangrijkste ingrediënt laat zich raden: erwten. Een smakelijke, zachte gebonden soep.
21 zakjes voor 21 mokken.
1 portie is goed voor 175 ml bereid product.
Gewicht: 21 x 24,7 g e
Laag in zout: nee
Laag in vet: nee
Voedingswaarde per 175 ml bereid product:
Energie 400 kJ (95 kcal)
Eiwitten 3,1 g
Koolhydraten 16 g
waarvan suikers 2,3 g
Vet 2,2 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Voedingsvezel 2,6 g
Natrium 0,81 g
Ingrediënten van de soep na bereiding met 175 ml water:
Water, erwt 30,6%, groenten (tomaat, prei, ui, wortel 1,2%, spinazie, knolselderij 0,4%), aardappel, aardappelzetmeel, glucosestroop, bladselderij, plantaardig vet, zout, maltodextrine, aroma's, smaakversterker (E621, E627, E631), gistextract, suiker, lactose, moutextract, peperextract.