Honing stick


Honing stick

De natuurlijke zoetmaker

De honing sticks zijn bij uitstek geschikt om een bijzondere theepresentatie neer te zetten. Ideaal voor in de horeca, maar ook voor op het kantoor of in de kantine.

Maar de honing sticks zijn ook geschikt op het ontbijtbuffet of lunch als zoetmaker bij de ontbijtgranen, yoghurt en fruit.

Een honing stick bevat 8 gram, de juiste hoeveelheid als zoetmaker in een kop thee of door ontbijtgranen (een cup bevat 15 gram is beter geschikt voor het beleggen van een boterham).

Dankzij de verpakking in stick minimale handling, geen verspilling en goede hygiene. Veel makkelijker dan de wel bekende kuipjes honing.

Erg gebruiksvriendelijk voor uw gasten of werknemers, zonder geknoei en geklieder.

Het verpakkingsmateriaal van de honing stick is kwalitatief met een aluminium binnenlaagje. Hierdoor extra goede bewaareigenschappen en minder kans op versuikering.

Aantrekkelijke productpresentatie met een tijdloos design in een handige dispenserdoos. U kunt het zo naast uw koffiemachine zetten.

Honing is één van de oudste zoetstoffen ter wereld. Honing wordt door bijen geproduceerd met behulp van nectar. De nectar wordt door de (werk)bij uit bloemen en planten gehaald en in de honingmaag opgeslagen. Een deel van de honing is voor eigen consumptie. De rest wordt uitgebraakt en door jonge werkbijen van enzymen voorzien.

De enzymen scheiden de van nature aanwezige sacharose in vruchtsuiker en druivensuiker uit. Dit maakt dat de honing voor ons makkelijk verteerbaar is. Door de bewerkingswijze van de bijen verandert de nectar na een paar dagen in honing. In de bijenkast wordt de honing door de bijen in de cellen van de honingraat gestopt. De bijen verzegelen de raat vervolgens met een waslaagje, dat voor een natuurlijke manier van bewaren zorgt.

De imker verwijdert voorzichtig de bijen van de raat. Met een speciale vork verwijdert de bijenhouder het waslaagje. De volle honingraten gaan in een centrifuge, waardoor de honing uit de graat wordt geslingerd.

Vervolgens blijft de honing drie tot vijf dagen in een afgesloten container, zodat wasresten, stuifmeeldeeltjes en andere stoffen boven komen drijven. De honing wordt gezeefd en de potten worden gevuld.

In Nederland wordt er van mei tot september honing geproduceerd. Als bijen de juiste voeding krijgen en het weer goed is, kunnen imkers honing oogsten in het voorjaar, de zomer en de herfst. Een bijenvolk kan wel 30 tot 40 kilo honing per jaar opbrengen. De bijenvolkeren wonen permanent in de kast. In de winter leven zij van de voorraad honing die achter is gebleven.

Honing weetjes

Wist u dat:

  • Vermindert roos en een jeukende hoofdhuid
  • Werkt als hoestmiddel en verlicht keelinfecties (waardoor je ook nog eens beter slaapt)
  • Werkt als energieboost voor sporters (voor en na het sporten, voornamelijk bij duursporten)
  • Kalmeert de zenuwen
  • Helpt bij ontstekingen in maag en darmen
  • Vermindert diarree
  • Voorkomt de groei van bacteriën en schimmels
  • Werkt stimulerend op het zenuwstelsel en de bloedsomloop
  • Werkt als hartversterker, doordat de doorstroming van de hartspieren verbetert
  • Verbetert de weerstand, waardoor het een versterkend middel is voor zwangere en zogende vrouwen, kinderen, ouderen en zieken
  • Verlicht hooikoorts en seizoensgebonden allergieën (gebruik lokale, ruwe honing)

Meer weten?

Wilt u meer weten over honing sticks voor bij u op de zaak? Neem gerust contact op met ons verkoopteam. Onze adviseurs helpen u graag verder.

U kunt uw bestelling direct plaatsen.

Product toegevoegd uw favorieten